Informacje o produkcie | |
---|---|
Producent | 4+ Nutrition |
Kategoria | Kompleksy odchudzające |
Cecha | Odchudzanie |
Masa (netto) | 60.00 g |
Średnia cena | 70.00 zł |
Rankingi | |
---|---|
Ocena | 0.00 |
Kompleksy odchudzające | 50 |
Odchudzanie | 194 |
Działanie:
- Korzystnie wpływa na poziom cukru w organizmie,
- Zawiera chrom oraz witaminę B3,
- zmniejsza wchłanianie węglowodanów,
- hamuje odkładanie tłuszczu.
Carb Block 2+ to preparat zawierające dwa współpracujące ze sobą ekstrakty - ekstrakt z fasoli oraz ekstrakt z morwy.
Wyciąg z fasoli działa jako „neutralizator skrobi” – czynnik blokujący działanie enzymu alfa amylazy, który odgrywa kluczową rolę w trawieniu skrobi. Większość węglowodanów dostarczanych do naszego organizmu to polisacharydy, czyli węglowodany złożone. Są one rozkładane do monosacharydów – cukrów prostych – w większości przypadków do glukozy. Glukoza jest dostarczana do wątroby, gdzie ulega przemianie w glikogen. Spożywanie posiłków obfitych w węglowodany powoduje, że wątroba przekształca glukozę w tłuszcz i odkłada go w tkance tłuszczowej.
Wyciąg z fasoli hamuje działanie alfa amylazy, dzięki czemu zapobiega rozkładowi skrobi, która nie ulega strawieniu i przyswojeniu w organizmie, lecz zostaje wydalona w niestrawionej postaci poza ustrój. W taki sposób organizm otrzymuje mniejszą ilość węglowodanów, które zostałyby przekształcone w tkankę tłuszczową. Zawarta w wyciągu z fasoli fasolamina jest związkiem o naukowo i klinicznie potwierdzonych właściwościach polegających na hamowaniu trawienia skrobi, znajdującej się w takich produktach spożywczych jak np.: ziemniaki, pieczywo, makaron, pierogi, naleśniki, ryż czy kukurydza. Wyciąg z fasoli nie blokuje trawienia i wchłaniania tłuszczy oraz innych węglowodanów.
2 kaps dziennie przed posiłkiem.
Brak przeciwwskazań