Wrzuć pierś na grill!
Idealna potrawa na zakończenie dnia. Dostarczy Twojemu organizmowi niezbędną energię pod wieczór.Mięśnie zostaną zaopatrzone w niezbędny budulec w postaci białka, a żołądek nie będzie się dopominał o dodatkową porcję.
Stopień trudności:
łatwe
Czas wykonania:
30 min
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna: 300 kcal
Składniki:
125 g (1 sztuka) mięsa z piersi kurczaka bez skóry2 plasterki cukini
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki zielonej
3 małe ziemniaki
pieprz, sól, zioła prowansalskie do smaku
Wartości odżywcze
Białko ogółem: | 32,4 g |
Tłuszcz: | 2,6 g |
Cholesterol: | 73 mg |
Węglowodany: | 36,0 g |
Błonnik pokarmowy: | 6,6 g |
Sód: | 185 mg |
Narzędzia kulinarne:
nóż, deska, folia aluminiowa, grill
Wykonanie:
- Mięso umyć, oprószyć przyprawami, zawinąć w folię i piec na grillu do miękkości.
- Warzywa i ziemniaki również zawinąć w folię i piec do miękkości na grillu.
Można zjeść też na: obiad
Ten artykuł nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Bądź pierwszy i podziel się swoją opinią!