Ryż z krewetkami

  • Głosów: 0
  • |
  • |
  • Oddaj głos:
Ryż z krewetkami
Wykwintne danie, które łączy w sobie wysoką wartość odżywczą oraz prostotę wykonania. Z tego względu potrawa ta jest polecana osobom, które pragną się zdrowo odżywiać, ale żyją w ciągłym biegu i nie mają zbyt wiele czasu na kulinarne eksperymenty.
Stopień trudności:
łatwe
Czas wykonania:
20 min
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna: 360 kcal
Składniki:
200 g krewetek
2 łyżki surowego białego ryżu
50 g cukini
60 g (2-3 sztuki) szparagów konserwowych
0,5 papryki czerwonej
1 łyżeczka oliwy
Wartości odżywcze
Białko ogółem: 41 g
Tłuszcz: 7,8 g
Cholesterol: 288 mg
Węglowodany: 31 g
Błonnik pokarmowy: 4 g
Sód: 460 mg
Narzędzia kulinarne:
nóż, deska, patelnia
Wykonanie:
  1. Ugotować ryż.
  2. Na patelni rozgrzać oliwę i usmażyć na niej krewetki.
  3. Warzywa pokroić w kostkę i dodać do krewetek.
  4. Całość doprawić do smaku ulubionymi przyprawami.
Można zjeść też na: kolację

Wygląda smakowicie :)

chyba wolę ten poprzedni przepis ze szpinakiem i piersią kurczaka:]