Nadziewane jajka

  • Głosów: 1
  • |
  • |
  • Oddaj głos:
Nadziewane jajka
Potrawa ta doskonale nadaje się na śniadanie. Bardzo szybko dostarczy cennej energii i chęci do działania. Sportowcom pomoże w budowaniu mięśni, a kobiety ucieszą się z jej pozytywnego wpływu na włosy, cerę i paznokcie.
Stopień trudności:
łatwe
Czas wykonania:
20 min
Wartość odżywcza:
Wartość energetyczna: 392 kcal
Składniki:
2 jajka
1 łyżka fasolki konserwowej czerwonej
0,5 małego ogórka
0,5 średniej cebuli
3 rzodkiewki
2 łyżeczki majonezu
sól i pieprz do smaku

2 kromki wiejskiego chleba
Wartości odżywcze
Białko ogółem: 15,5 g
Tłuszcz: 17,6 g
Cholesterol: 260 mg
Węglowodany: 42,6 g
Błonnik pokarmowy: 5,5 g
Sód: 417 mg
Narzędzia kulinarne:
nóż, widelec, deska, garnek
Wykonanie:
  1. Jajka ugotować na twardo (ok. 10 min.).
  2. Ugotowane jajka obrać, przekroić wzdłuż i usunąć żółtka.
  3. Ogórka, cebulę i rzodkiewki drobno posiekać, natomiast fasolkę rozgnieść widelcem.
  4. Przygotować fasolową masę z 1 żółtka, fasolki i 1 łyżeczki majonezu, doprawić pieprzem i solą.
  5. Przygotować drugie nadzienie z posiekanych warzyw, pozostałego żółtka i majonezu, również doprawić.
  6. Połowę białek wypełnić pastą fasolową, a drugą połowę warzywami.
  7. Podawać ze świeżym pieczywem.
Można zjeść też na: drugie śniadanie i na kolację

Jak rozmowa o ENERGII, to musi być rozmowa o CHLEBIE typu KR-IRL. W każdym innym przypadku są to gorsze zamienniki.

wyglada naprawde apetycznie:) w weekend sobie zaserwuje takie sniadanko:) Dzieki!

probowalam bardzo smaczne